Eyes header 3

KLEIN AGTEVELD

Begeleid wonen

Ben jij een jongere, op weg naar zelfstandigheid? Maar heb jij onderweg nog begeleiding nodig? Zodat je straks geheel op eigen benen kunt staan? Misschien is begeleid wonen in Achterveld dan iets voor jou!

Je eigen studio

In het gebouw van De Oude Bieb (DOB) zijn zes studios. Deze gestoffeerde studio's beschikken over een eigen keukenblok (met kookplaat) en eigen badkamer. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een wasmachine, een droger en stofzuiger. Er is een royale tuin met fietsenstalling.

Kom jij in aanmerking?

Ben jij 18* jaar of ouder en heb je nog (beperkte) begeleiding nodig bij zelfstandig wonen, bijvoorbeeld doordat:

  • je bent vastgelopen in relatie, familie, opleiding of werk;
  • je financiële problemen hebt;
  • je psychische problemen hebt (er zijn uitsluitingsgronden)
  • je nog niet klaar bent om op jezelf te wonen.

* Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor jongeren van 16 jaar

Past begeleid wonen bij jou?

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen in Achterveld, is een indicatie ambulante begeleiding of een beschikking (verlengde) jeugdwet nodig. Je krijgt begeleiding op basis van je hulpvraag en indicatie. We werken samen met een gedragswetenschapper die samen met jou en ons de hulpverleningsplannen maakt. En bijvoorbeeld meegaat naar gesprekken met het wijkteam.

Een andere voorwaarde is dat je een dagbesteding hebt, zoals studie of werk. Je hebt een binding met regio Achterveld/Leusden. Verder is het belangrijk dat je over bepaalde basisvaardigheden beschikt op het gebied van koken, omgaan met financiën en persoonlijke hygiene.

In hetzelfde pand worden ook activiteiten georganiseerd voor ouderen en mensen met geheugenproblemen. Wij verwachten dat jij meedraait met de (vrijwilligers)activiteiten. Bijvoorbeeld een aantal keer per jaar een inloopmaaltijd koken voor DAVA in de gezamenlijke keuken. Ook zullen we kijken of jij in de bewonersgroep past. En uiteraard gelden er bepaalde huisregels. Jouw begeleiding en alle activiteiten zullen gericht zijn op het behalen van jouw doel: een zelfstandige woonplek.

Huur en voorzieningen

De huur bedraagt 424 euro per maand. Onder bepaalde voorwaarden kun je in aanmerking komen voor huursubsidie. De kosten voor gas, water, elektriciteit en Wifi worden door Klein Agteveld betaald.

Aanmelden?

Als je nog niet bent aangemeld door bijvoorbeeld je ouders of begeleider, dan kun je dit ook zelf doen. Daarvoor kun je het contactformulier invullen.